СИЛЕН СТАРТ НА АДВОКАТИТЕ ФРАНКОФОНИ

Начало

С работен колоквиум започна официалната дейност на „Клуба на адвокатите франкофони”. Дискусиите бяха концентрирани върху две теми:

– Европейското измерение на предлаганите промени в Закона за адвокатурата;

– Конкретни стъпки в изпълнение на „Споразумението за сътрудничество” с Парижката адвокатска колегия, подписано през м. януари 2013;

Гост на клуба бе известният френски адвокат Бернар Ватие – Председател.

(1996-97г.) на Парижката адвокатска колегия, Председател (1998-2002г.) на френската делегация в Съвета на адвокатските колегии в Европейския съюз ( ССВЕ) и впоследствие Президент (до края на 2005г.) на ССВЕ.

С изискан коктейл в „Руините” на Софийския колизеим в хотел „Арена ди Сердика” Клуба на адвокатите франкофони бе представен пред адвокатската гилдия и пред обществеността.

Поздравления към Клуба на адвокатите франкофони и по случай 20-та годишнина от приобщаването на България към Общността на франкофонските държави поднесоха Президента (1990-96г.) Жельо Желев, Председателя на Висшия адвокатски съвет адвокат Ралица Негенцова, Председателя на Софийски адвокатски съвет адвокат Петър Китанов, както и адвокат Бернар Ватие.

С много настроение присъстваха адвокати от София и от страната, водещи съдружници в големи адвокатски дружества, членове на Висшия адвокатски съвет, членове на Софийски адвокатски съвет, Председателя на Дисциплинарния съд на САК и други колеги.

„На добър път!” на адвокатите от клуба пожелаха още гостите от Посолството на Република Франция, от Френския културен институт, от Регионалния център на франкофонията за Централна и Източна Европа, както и много приятели.

Share Button